torsdag 26 februari 2009

Tre lander pa en dag

Imorse vaknade vi i Brasilien i vart halvmysiga hotellrum och ringde hem till mor min med skonsang som fyller ar idag. Grattis mor!! Sen kilade vi ner och at gott av den stora frukostbuffen.

starkta av frukosten gick vi ut pa gatan och tog lokalbussen till Itaipu, det stora vattenkraftverket som brasilien och Paraguay delar pa. Kraftverket imponerade mer pa oss an vattenfallen, det ar gigantiskt. 20 turbiner finns det och varje turbin forsorjer ca 2,5 miljoner hushall sa ni kan tanka er vilken gigantisk sjo de har damt upp. Blivande ingenjorer som vi ar sa tyckte vi det hela var valdigt intressant och dammade glatt av vara kunskaper fran termodynamiken och pratade livligt (och lite nordigt :P) under hela touren.

Efter det intressanta besoket tog vi nasta lokalbuss over till den brasilianska gransen och sen promenerade vi over bron till Paraguay. Dar spenderade vi dagen med att undvika alla forsaljare som ville salja allt fran strumpor till blodtrycksmatare. Vi var pa jakt efter en kamera men tyvarr sa ar kronan sa svag mot dollarn att det inte lonar sig att kopa en utomlands, suck!

Paraguay gav oss kebab men sen akte vi snabbt tillbaka till Brasilien, hamtade vara vaskor och tog annu en lokalbuss over till Argentina. Nu har vi precis atit en grilltallrik och shoppat lite, snart blir det nog ett halvt kilo glass. Strutar ar overskattade for kulglass har, de anvander burkar istallet :) Vi njuter av vara sista dagar och ater gott och mycket. Kilona far man tanka pa nan annan gang, vi gar ju mot vinter i Valpo sa det galler att bygga pa hullet ;)

Dagens basta skratt har vi fatt vid alla tullkontroller som inte kunnat halla reda pa alla vara in och utstamplar och jag forstar dem for det ar inte varje dag nar man ater frukost i Brasilien, lunch i Paraguay och middag i Argentina.

Imorrn ska vi se vattenfallen pa den argentinska sidan och jag hoppas att de imponerar lite mer har. Vi ska aven aka jetbat under fallen sa vi kommer riktigt nara. Sen den 28:e tar vi bussen mot valparaiso. Vi aker 10.30 -9.00 (foljande dag) till Cordoba (argentina) dar vi fordriver dagen tills kl 22 nar vi tar nasta buss till Santiago som lamnar av oss kl 14. Sen har vi en sisadar 2 timmar till med buss innan vi ar hemma. Jag langtar sa efter resan nar rumpan kommer att bli helt avdomnad och fotter svullna som pa elefanter :) Snalla, rakna inte ut hur manga timmar det blir pa bussen, jag vill inte veta!

Nej, nu blir det till att ga och kopa glass, Fredrik hoppar glatt i taket for att det gar sa bra for brynas och jag behover minst ett halvt kilo glass att trostata for mitt stackars Modo...

Skot om er

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till Agneta Maud med fam.