onsdag 25 februari 2009

Foz do Iguaço

Hola amigos.
Idag kom vi fram till vart mal denna gangen efter en bussresa pa en sisadar 27 timmar. Det ar helt sanslost vad vi har blivit hardade pa att aka buss. Sa fort vi satter oss sa somnar vi eller bara tittar ut genom rutan och tiden flyger forbi.. Att aka ybuss till Stockholm kommer att bli en baggis i framtiden.

Idag har vi blivit inpackade pa ett hotell som ar billigare an hostalet vi hittade forst och enligt rykten och bilder skall det finnas en stor frukostbuffé sa vem sager inte nej?!

Vi hittade ett lunchstalle med buffé dar vi tryckte i oss sa mkt vi kunde och sedan tog vi bussen till vad vi trodde skulle vara ett riktigt stort och lackert vattenfall.. Vi kom fram, betalade intrade och blev slussade till en buss som korde oss langre in i parken och tillslut slappte av oss och en hel busslast med franska pensionarer. Vi promenerade ner till fallen och de var sma, pyttesma. VI blev riktigt besvikna och tyckte det var roligare att fota alla turister an de sma fallen. Vart var danet och vattenskvittrandet tankte vi och tjavade vidare langs med floden.
Nar vi kom narmare djavulsgapet som det heter, levde det faktiskt om och det skvatte vatten sa vi blev lite fuktiga. Inget Viktoria fallen, men det funkade och det var faktiskt lackert med alla sma vattenfall som kom fran ingenstans. Vi armbagade oss fram bland alla turister och en kvinna men en kanken (fjallraven) ryggsack pa sig tog en bild pa oss, vi trodde forst att de var danskar men vi forstod aldrig vilket sprak de pratade.

Vi at en glass, fotade lite mer och sen akte vi hem till hotellet. Pa kvallen tryckte vi i oss ordentligt med kinamat sa nu sitter vi och jaser framfor varsin dator. Pa rummen sen finns vatten och farska vindruvor som vi skall frossa i.

Imorrn skall vi hinna med mycket ar det tankt. Forst upp och frossata frukost (kan ta tid:)) sen ska vi till varldens 2:a storsta vattenkraftverk, skall tydligen vara helt gigantiskt, sen tar vi bussen over till Paraguays sida for att se om vi kan gora lite billig shoppign. Efter paraguay aker vi tillbaka in i Brasilien, tar bussen over till Argentina och sover dar en natt innan vi ska utforska fallen fran den argentinska sidan dar man skall komma narmare fallen och aven ska kunna ta en battur under fallen. Sa imorrn blir det 3 lander pa en dag, det ni!

Vi ska snart, snart (las:om nan vecka) lagga upp bilder. Vi har blkivit lite matta pa upplevelser just nu, det ar sakert riktigt lackert alltihopa men vi borjar bli lite trotta och langtar hem till kottbullar och en ol pa balkongen i valparaiso. Men, vi har ju knappt extra mycket kort pa varje stalle sa vi ska kunna njuta av alla stallen senare sa darfor ar det minst en dags projekt att ga igenom alla bilder och att lagga upp nagon..

Vi slanger ivag lite varme harifran till er darhemma om ni vill ha for har flyter vi snart bort, vilket ar ganska skont ;)

Inga kommentarer: