lördag 21 februari 2009

Solen steker och Jesus statyn ser liten ut

Nu ar det sommar och varmt. Vi bor i en liten lagenhet med fyra andra tjejer och flaktarna gar konstant i taket, surrandet blir som en skon nattsang. Igar var det en heldag pa stranden Ipanema, den lite dyrare och lyxigare stranden an den som vi har precis nedanfor fonstret. Vi klev upp i tid igar, tog med solkram, korsord och sa letade vi ratt pa ratt buss och akte ivag. Sen lag vi pladask pa stranden till kvallen nar solen gick ner. Vi frossade i ol, lask och grillade rakor under dagen och madde som prinsar.

Kvallen igar gick i sambans takter med forst gatufest och sedan en klubb med sambamusik sa det slog hogt i tak. Vi vickade vara rumpor och hofter och blev helt chockade over hur otroligt mycket folk som var pa gatorna. En bensinmack hade blivit ett dansgolv, i bagageluckan pa en bil stod en grill dar det lag grillade korvar, en gubbe hade dukat upp en egen bar mitt ute i ingenstans och overallt stod det forsaljare med frysboxar som var fyllda med is och ol och lask av alla dess slag.

Det inhandlades en blomsterkrans for att komma i ratt stamning och kanske far fredrik sig en lila glitter peruk innan karnevalupptradandet drar igang imorrn.

Som det fungerar ar det gatufester hela natterna i en veckas tid och imorrn ar den stora karnevalsnatten som ar en stor konsert dar olika sambaskolor far visa upp sig i en stor utearena, dit vi har biljetter imorrn sa da blir det party hela natten, till morgonen.

Idag ar planen att vi skall ligga plattplask pa plyan ett par timmar och sedan se solnedgangen fran den beromda jesusstatyn som verkar riktigt liten pa langt hall. Men vi skall undersoka saken narmare senare ikvall.

Har nere fungerar bade vara chilenska nummer och Fredriks svenska, det gallde bara att stalla in telefonen ratt :p Dock sa ar det bara min telefon som klarar av det har natet sa vi har bara ett nummer i at gangen, just nu ar det Fredriks oftast. +46 70 6413702

Skot om er!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmm sol och bad skaldjur och karneval, stackars er som inte fick vara med på skidtur på Ottnarens vatten ;-) PoK Mamma Maud PS kom ihåg att slå på telepatislingan under karnevalen DS