onsdag 4 mars 2009

Hyllning till Sverige

Igår hade vi en toppen dag, eller nja.. den började värdelöst med att vi vaknade, pigga på att gå till stranden och sola men när vi tittade ut så var det tjocka. Det var bara grått, grått och grått. Vi kokade te, åt frukost och väntade på att solen skulle titta fram men inget hände. Tillslut gav vi upp och tänkte åka till gallerian i jakt på nya skor åt Fredrik och kanske en väska åt mig. När vi kom ut så regnade det lätt. Nej! Tänkte vi, det får inte vara slut på sommaren än, vi vill ju ha en månad till åtminstone innan det blir en tid av regn, ingen centralvärme och med brist av isolering.


604:an tog oss till gallerian och där inhandlades block till skolan, och trott eller ej, Fredrik hittade ett par nya skor! De gamla skorna var så trasiga att under resan ramlade halva foten ur ibland. Skorna hade gått hål på mitt uppe på foten. Sen att tillägga så hittade jag självklart ett par röda skor med en liten klack, på rea självklart :)


Efter ytterliggare några timmar bland mycket folk åkte vi till Lider och handlade och sen bar det av hemåt där det hemmagjord potatismos och svampsås med fläskkotletter, mums!! Till kvällen hade det till och med klarnat lite så vi kunde äta på balkongen och se solnedgången.

På kvällen blev det sedan semelbak så det stod härliga till. Det gjordes egen mandelmassa, vispades chantilly grädde och de små verken garnerades med florsocker. Dessa avnjöts sedan med kall mjölk framför ett avsnitt av på spåret. Vilken hel-ylle svensk kväll va?! :-)










Det gäller att ställa dem långt in i kylskåpet så att ingen går upp på natten och äter.


Idag har solen skinit och skinit och det gula klotet lyser fortfarande. Vi var ner till stranden en sväng och fick besök av både sjölejon och pingviner. Ibland känns det onödigt att åka på resa för att se på roliga djur.

Ikväll ska vi leta lite stipendier, kanske baka vaniljbiscottis och se på Gossip girl. Det gäller att vila sig iform för skolan. Imorrn ska vi ta tag i att leta kurser som vi ska gå.

Och ni som väntar på bilder från resan, ni får tyvärr vänta. vi orkar bara inte gå igenom alla tusentals bilder som vi har på dansande rumpor, jesus eller vatten som rinner. Kanske senare i höst när skolan känns tråkig kan det komma ett låååångt inlägg med bilder.

2 kommentarer:

Elin sa...

Orättvist bruna och fina är ni också! Här missades det helt och hållet att semlor skulle ätas fram tills jag for till IKEA idag och hittade dem i fika-disken.

Buuuuuuuuh! vill hem till en lägenhet där jag har ugn!

Unknown sa...

Ojojoj! Det är nästa inte så jag tror mina ögon! Brosan har du verkligen hittat ett par skor??? Stort GRATTIS!

Ni måste nästant lägga upp en bild på dem så jag får se det med egna ögon ;)

Såg inte helt fel ut med alla de där semlorna :)

Många kramar!