måndag 9 mars 2009

En mulen dag

När väckarn ringde imorse trodde jag inte att det var sant. Ute var det grått och trist och i rummet var det kallt. Jag snozade väckaren och drog täcket över huvudet för att få sova lite till. När väckaren hade ringt en timme till och klockan var åtta fick jag inte sova längre, det var dags att kliva upp, klä på sig, äta en filtallrik, kolla mailen, packa skolväskan, ta hissen ner, heja på morgonpigga grannar, hälsa artigt på portvakten och sen gå den långa backen ner till skolan. Det är underligt hur fort man kommer in i sina rutiner igen. Nu känns det inte som om vi haft sommarlov utan vardagen är snabbt tillbaka.

Idag har alltså varit första dagen i skolan, och ja, Chile är Chile vilket innebär att ingenting fungerar. Vi var på ett infomöte där vi fick veta att skolministeriet har bestämt att utbytestudenter inte kan få Pase escolar, rabattkortet för buss. Varför de har bestämt det är det ingen som vet. Problemet är tydligen värst för de som inte har något kort sen tidigare men vi som har varit här över ett halvår har redan ett kort och behöver bara byta ut en liten klisterlapp där det står 2008 till 2009 men vart man kan få tag på den klisterlappen är det ingen som vet. Det känns lite drygt att måsta betala 500 peso istället för 120.

Annars så har vi försökt leta kurser och jag har fått ihop ett schema som ser någorlunda okej ut, Fredrik har nästan sitt klart och han går bara eftermiddagar och kvällar. Gissa vem som kommer att ställa om dygnet?! Ikväll ska vi har vår första lektion i produktionsekonomi och vi får se om läraren känner för att dyka upp eller om kursen börjar först nästa vecka, så fungerar det här.

I helgen har det varit festglatt värre. I fredags fyllde René 23 år så det var födelsedagsfirande med tårta och pisco och sen ut på Goose för att skaka rumpa:-) Kvällen blev till morgon och på lördagen blev det städdag för mig och Fredrik låg i sängen och kollade på youtube, lite roar de små, men jag ska nog ge igen nån annan dag.
















Titta noga så ser ni att det är Fredrik i mitten som själv gör dansgolvet osäkert.




I lördags var det avskedsfest för Sandro som beger sig tillbaka till Tyskland i morgon. Så samma gäng som kvällen innan försökte vakna till och komma på festhumör genom att äta en överbliven tårta och peppa varandra. Vi gick ut på Goose igen och det blev ännu en toppenkväll som slutade hemma med nattmackor medans månen gjorde en mångata över havet.

Söndagen var den slöaste dagen av dem alla. Vid 10 vaknade vi och var pigga men på nåt vänster somnade vi om igen efter nån minut och vaknade inte förrän klockan var ett (!). Riktigt skönt var det att sova ut men dagen blev helt upp och ner vänd. Vi åt brunch, gjorde ingenting, åt rester och sen gick vi på bio på kvällen. Operation Valkyria blev det denna gången med Tom Cruise i huvudrollen. Filmen var väl okej, varken mer eller mindre. De hade lyckats med att göra Cruise lång i filmen men de hade också lyckats med en riktig tabbe. I en scen ser man hur micken i taket är mitt i bild! Dumt att klippa bort det eller göra en omtagning ?!

Ikväll blir det som sagt eventuellt lektion och sen avskedsmiddag med Sandro.
Förresten så höghuset utanför oss är nu uppe på 28 våningar, jag har gett upp att de någonsin kommer att sluta bygga.

Inga kommentarer: