söndag 9 november 2008

Fotbollsskor och benskydd

Halloj alla glada!



Nu har det hänt, Sofie har gjort debut som fotbollspelare och inte gav det mer än ett gott skratt och ett blodigt knä:) Idag var det början på slutspelet mellan universitetslagen här och självklart så hade utbytestudenterna ett tjejlag och ett killag. Tyvärr gick det inte vidare bra för något av lagen men sjukt roligt hade vi:) Det blir fler matcher nästa vecka.







Nu har ännu en vecka gått och efter att ha bott här i 3,5 månader har vi äntligen gjort en extra nyckel! Vi fick ett infall när vi var och handlade i fredags och stanna till vid ett litet hål i väggen (=en mycket liten affär med bara en disk i väggen) där det satt en allmänt uttråkad dam. Vi frågade om hon kunde göra en kopia och hur lång tid det skulle ta. - En halv minut, svarade hon. Vi trodde inte våra öron men efter en halv minut hade vi en exakt kopia av vår nyckel och allt kostade bara 300 pesos ( 4,20 kr). Jösses, ibland är de effektiva!

I fredags var det storshopping på gång. Vi behövde mat, fotbollsskor åt Fredrik, benskydd åt båda och strumpor därtill. Fotbollsskorna gick på 9000, benskydden på 3000 styck och strumporna som blev det dyraste kostade 2500 st. Alltså, storshopping för lite drygt 200 kronor. Helt okej!

Det var även dags för bio igen, den här gången blev det Bond och det var en bra aktionrulle det var det så den får en trea av oss. Klart värd att se men inte mer. Den här gången lyckades vi ta rätt popcorn också. Här har de antingen popcorn med socker eller med salt, och beställer man inte tydligt att man vill ha salt så då får man socker. Linus ville ha mer salt till sina popcorn i fredags varpå kassörskan tar fram en stor servett, en sked, öser salt från en bytta ner i servetten, viker ihop och ger till Linus. Haha, vilken min av Linus!! Vi dumma europeer hade ju väntat oss små fina portionspåsar med salt men icke då!

I torsdags for Fredrik ut och åt chorillana och hade det trevligt på Huevo medans sofie satt och skrev tenta, jämn fördelning där. På lördagen byttes det dock när Sofie fick fara och sjunga i några timmar och Fredrik satt hemma och pluggade för glatta livet!

Idag skiner solen ofantligt och röd i ansiktet är vi efter några timmar i solen! Inte räcker det med 20 i solskyddsfaktor här inte, vi behöver 30 eller 40! (Sofie behöver 50!)

Grannbarnen ville bada idag när vi kom hem från fotbollen och då tog deras mor fram en vattenslang och började spruta på dem på gatan. Samma som i Sverige men här använder de gatan för gräsmattorna är för små.

Allt för denna gången.

Ps. För alla er som vill kommentera men inte har en gmail, här finns en adress som ni kan använda:

besokare@gmail.com Lösenord: kommentera

3 kommentarer:

Unknown sa...

Oj oj, måste kännas bra att äntligen få tummen ur att göra en nyckelkopia när det kostade så mycket och tog så lång tid ;)

Va har ni varit borta 3,5 månad redan?! Måste betyda att jag väldigt snart får komma ner till värmen och hälsa på er!

Många kramar från Sara

Unknown sa...

hej!

Unknown sa...

Heja Sverige!