söndag 24 maj 2009

Chiles byggkonst

Tjoho!
Nu har ännu en vecka till gått och tiden bara rusar förbi oss, helt ofantligt hur snabbt det kan gå. Vart tog maj vägen?!
Just nu står Fredrik och diskar för fullt efter att vi har haft Linus och René här på söndagsmiddag. Det blev köttgryta, kokt potatis och tyskimporterad lingonsylt. Riktigt gott!!

I helgen har det varit så dimmigt att vi varken har sett backen eller huset bredvid från balkongen, vi fruktar att vintern har kommit men vi hoppas att vi har så fel så fel.


Nu är alla nya byggnader på skolan färdig byggda. Ja, alla och alla, det är två byggnader. Den ena är ett fik där det står tanter i hårnät och serverar korv och det andra är byggnaden på bilden nedan. Skolan var i desperat behov efter fler studieplatser så de byggde det här stora huset på tre våningar och i källaren hamnade datasalarna. Huset är riktigt bra på bottenplan med studierum där man kan sitta med sina självstudier och vissa salar är bra. När det nya huset invigdes tog min reglertekniklärare chansen att få byta till en större sal då den gamla var för liten och vem vill inte byta till en ny sal? Nåväl, vi stannade i den nya salen i tre veckor sen fick professorn nog då det inte fanns någon fungerande ventilation, man såg dåligt i salen och den var bara allmänt dålig så vi flyttade tillbaka till det gamla huset. Visst är Chile bra på att bygga nya hus?!

Inga kommentarer: