måndag 12 januari 2009

Etapp 2

En måndag sen sist nu, jag ber om ursäkt men det har helt enkelt inte funnits tid att skriva för vi har båda två haft våra familjer här över jul och nyår. Helt underbart har det varit! Vi har firat jul med ett chilenskt inspirerat julbord, sett ett 23 (!) minuter långt fyrverkeri över städerna från vår balkong ( aldrig någonsin kommer vi bli nöjda med ett svenskt nyårsfirande igen ), varit en vecka i San Pedro de Atacama där vi badat i salt laguner( man behövde inte kunna simma för man flöt ändå, riktigt läckert), sett flamingos dansa och mycket mycket mer.

Imorrn skickar vi hem sista familjen och 50 minuter efter det sätter vi oss på en 30 h lång bussresa till Arica, längst norrut i Chile för att sedan bege oss till Peru. Imorgon börjar vårt nästa stora äventyr i Chile, att resa runt i Sydamerika i två månader !! Vi kommer att besöka södra delen av sydamerika, Peru, Bolivia, Chile, Argentina, Uruguay, Paraguay och för att avsluta vid karnevalen i Rio (brasilien) och bege oss tillbaka till skolan som börjar i mitten på mars. Den största utmaningen för oss blir nog våra små ryggsäckar. För att underlätta resandet och för att kunna ha stenkoll på bagaget så har jag bara en 35 L ryggsäck och Fredrik en 40 L och på det ska vi klara oss två månader i allt från öken med bikini och solskyddsfaktor till vandring i södra Chile, sova i tält där det är runt 10 på dagen och regnigt.. Tack och lov att jag har små kläder :-)

Nej, nu ska jag fortsätta packa men vi lever, mår bra och så här (ungefär och mycket ungefär ser vår resplan ut):

13/1 Valparaiso -Arica
14/1 Arica - Cuzco (peru)
15/1-18/1 Tour upp på machu picchu
19/1 Cuzco - La paz (bolivia)
19-20 /1 La paz-Uyuni
20/1-23/1 Tour Uyuni
23/1 Uyuni - Calama-Santiago-Puerto Montt - Chiloé
25/1 Några dagar på Chiloé
28/1 Chiloé-Torres del paine
29-2/2 Vandring i Torres del Paine
2/2- 5/2 torres del Paine - Buenos aires. (argentina)
8/2 B.A - Paraguay
11/2-15/2 Uruguay
16/2 Brasilien, surfing och karneval.

Sov gott alla och vi kommer att försöka hålla allt uppdaterat så gott det går och till alla föräldrar så kommer vi inte att ha en fungerande telefon under resan, men vi ska försöka höra av oss ändå att allt är bra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Otroligt spännande, vilken resa,lycka till med alla äventyr,kram Annika B