onsdag 10 december 2008

Kaviar de Carlitos


Oj, vilka stiliga grabbar jag får umgås med varje dag. René, Sebastian, Fredrik och Linus.

Idag har vår marknadsföringsgrupp försökt sälja in "Kaviar de Carlitos", alltså Kalles kaviar. Vi fick en del konstiga miner under vår presentation medan chilenarna försökte förstå vilken produkt vi pratade om och försökte beskriva. Vår presentation var lite osammanhängande vilket bereror på de få timmar vi sovit de närmsta nätter och när vi klev av scenen var vi inte direkt sprudlande glada men efter lektionen när vi gick fram för att prata med professorn visade det sig att han hade Kalles reklamfilm som han visade för oss. Det var den filmen när de använder dörren och mangeln för att få ut det sista ur tuben och det roade professorn medan det fick oss att längta något oerhört efter kaviar! Snälla, ta med en tub när ni kommer!!




Hela gänget efter presentationen.


Fredrik sitter på vårt favorit lunchställe där de gör de bästa empanadas!


Här kommer mjöl i stora lass.

Efter presentationen var det dags att ladda om och skriva en tenta i Termodynamik som gick väl sisådär.. Men borta är den för tillfället iallafall. Nästa vecka har vi två tentor i den kursen så hoppet finns fortfarande :-)


Ikväll sitter Fredrik och plitar på en läxa medan jag städar lägenheten för fullt! Snögubben får sin hedersplats mitt på soffbordet, alla skolböcker åker in i garderoben och golvet får sig en omgång. Jag var hos Linus och René tidigare idag och där hade Linus syster pyntat lägenheten så fint med en gran och massa bollar. Hon är riktigt pysslig av sig och jag tror det ligger i namnet då hon heter Sofie:-)




Snögubben bland knäck och frukt.

Imorrn blir det konsert för min del och plugg för Fredriks del, det är slutspurten nu, 7 dagar till lov och det känns helt otroligt fantastiskt, konstigt, underbart!



Vi har köpt världens godaste chokladsås som vi gärna äter ofta med choklad- och manjarglass.


Planerna för helgen är inte många. Inköp av julpynt, konsert, kanske en italiensk avskedsfest och plugg så klart..





Jag behöver hjälp, har just köpt dessa pepparkaksformar men kan inte riktigt förstå vilka motiv måtten ska föreställa. Översta raden från vänster: snögubbe, snöflinga, klocka, ängel. Mittenraden: tomtenisse, tomte, stjärna. Nedersta raden: Ja, just det. Granen i mitten är jag säker på men de andra två? Någon som kan se? En trumpet till höger kanske men vad i hela friden är formen till vänster?

I vårat bibiliotek har bibliotekstanterna förvandlat krubban till ett blinkande disco.

Ljusen syns inte så tydligt men det sitter en blinkande ljusslinga runt hela krubban och julgranen.


Nu längtar vi ofantligt mycket tills våra familjer kommer!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Det är nära nu! Kommer snart.
Oj vad ni jular!
Här har vi i alla fall ca 5 cm nu Gissa vad. Och det faller fortfarande.

PoK Mamma Maud

Luxin sa...

no entiendoooo!!!...xD

pero lo estan pasando bien...eso es bueno...=)

slds

maria carlander sa...

hej sofie!
Det är ju en tennsoldat och ett valthorn. Sådär tre veckor i efterskott...
Hittade just hit till er blogg och är så avundsjuk på att ni får fara runt i sydamerika! Jag tillbringade en del av hösten i brasilien och längtar tillbaka...

många kramar från
maria carlander