tisdag 23 september 2008

Plugg, plugg, kakor och mera plugg














Uppe på vår kulle


Veckan som förflutit har bland annat innehållit Chiles nationaldag. Det är egentligen inte deras riktiga,
tror vi, ingen vet riktigt, men det firas i alla fall från onsdag till söndag. Våra grannar på gatan som bor i små färgglada hus tog ut grillen och ställde sig mitt på gatan för att grilla, det fanns ingen hejd på festandet. I chile är det obligatoriskt för alla offentliga byggnader att ha en flagga annars åker de på böter så flaggorna viftade, alla bussar var klädda med flaggor och banderoller och båda städerna laddade för en hejdundrans fest.















                                                             Utsikt från skolan



Sofie blev självklart sjuk och fick avnjuta festligheterna i sängen medans Fredrik var ute och svängde sina lurviga i ”Ramadas”, stora tält som de slagit upp på grönområden. Där serverades mat och dryck och som på ett riktigt tivoli kastade man bollar för att få ner burkar. Kastandet gjordes med större framgång innan dryck intogs, tyvärr blev det inga större vinster för grabbarna än några chipspåsar, men glada var de i alla fall.















Idag är det en sådan skön pluggdag som blir mer och mer frekventa. Imorrn är det dags för marknadsföringskontroll så vi sitter här och plöjer sida efter sida om hur man bäst tar sig in på en ny marknad eller hur efterfrågan mäts. Som motivation har vi självklart kakor och det blir en tur till snabbköpet på hörnet för chokladkakepaus om en liten stund. Vår marknadsföringsföreläsare har arbetat inom godis- och kakindustrin så våra anteckningar är fulla av smaskiga exempel som gärna sätter igång sockerruset. Vi är inte alls mottagliga för marknadsföring, det är exakt de kakorna som han brukar sälja som finns på bilden:)
















                              Pelikaner!!!



Nästa vecka börjar tenta-p och medan sommaren närmar sig med stormsteg och skön värme närmar vi oss en helg av storpluggande! På lördag blir det en liten utflykt när vi ska hitta Sofies gospelkör som hon ska börja i, kören ska ha ett uppträdande i Viña så vi får hoppas att vi hittar dit.










Cerro Alegre

Inga kommentarer: